Filem Karak (KRU Studio) – Pembikinan Poster oleh Kukubesi & dibantu Anan Amri

Bismillah,




Cadangan awal poster dan perlu dikemaskin.



Petikan dari FB Kukubesi:

ANANAMRI Pakar Lighthing Survival
siapa anan amri? beliau seorang pengendali lighthing untuk siri fotrografi kukubesi selama ini, daripada product shoot, movie dan komersial job, saya akan menggunakan khidmat saudara ananamri, beliau merupakan salah seorang pakar lighthing gaya survival, menggunakan tool2 yang basic untuk mendapatkan hasil fotografi yang baik, saya letakkan 100% kepercayaan kepadanya dan dia sangat tekun apabila melaksanakan tugas. terbaek anan. bulatan kuning adalah speedlight yang anan gunakan dan bulatan merah merupakan beg untuk menyokong keberatan lampu ketika fotografi. dia akan guna apa sahaja yang boleh, from minimum to da maksimum dan kami satu pasukan yang best.. chewah kekekeekek. anan merupakan anak murid kepada ACAI FOTO.

siri kukubesi dan anan untuk beberapa job kormesial menggunakan teknik survival lighthing.
– filem hikayat merong mahawangsa ( kru studio )
– filem karak ( kru studio )
– fotoshoot antidadah negara
– fotoshoot PKNS
– fotoshoot pre-wed dato angkasawan negara
– dan beberapa siri fotoshoot personal kukubesi

p/s siri fotoshoot salah sebuah studio terbesar di malaysia beberapa bulan yang lalu

add kukubesi facebook : kukubesi manipulasi
add ananamri facebook : anan amri

An evening in Taiping

Bismillah,

Kali ini nak kongsi gambar tugasan jurugambar perkawinan di Taiping, Perak. Pengantin perempuan, Puan Fairuz adalah seorang kenalan ketika belajar di UTM dulu. Seorang lagi kawan aku dah kahwin. Tahniah buat Fairuz dan Sukri. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik… Continue reading “An evening in Taiping”

Trailer : The Malay Chronicles (Hikayat Merong Mahawangsa)

bismillah,

dah tengok trailer/teaser cerita ni? Rasanya kat Malaysia tajuknya jadi Hikayat Merong Mahawangsa. Setelah sebuah syarikat Amerika membeli hak untuk menyiarkan cerita tersebut di sana, mereka menukarkan tajuknya kepada The Malay Chronicles : Bloodline. Cerita ni rasanya 80% Bahasa Inggeris. Tak sabar pula nak tengok ceritanya. Ye la kat set tau dah macam mana diorang buat. Nak tengok hasil dalam layar pula. hehee. Bangga dapat jadi sebahagian dari tenaga kerja..setelah rentung berpanas terik..doa doa lah..mana tau dapat award poster terbaik ke..lagi la gembira…amin..layann..

Anan Amri – Warga penghasilan poster Hikayat Merong Mahawangsa (The Malay Chronicles : Bloodline)